Kącik architekta – Nowa szkoła miejska, kompleks sportowy do celów mieszanych Wniosek / EFFEKT + Rubow

Dzięki uprzejmości EFFEKT + Rubow Zaprojektowany przez EFFEKT + Rubow, Kompleks Sportów Mieszanych, w połączeniu ze szkołą miejską, łączy planowanie nowej dzielnicy szkolnej z przekształceniem istniejących budynków historycznych i nowych placów w jeden zjednoczony i nowoczesny projekt.
Położona w Helsing.r w Danii, idea polega na stworzeniu otwartego, zintegrowanego i nowoczesnego środowiska edukacyjnego, zarówno edukacyjnie wizjonerskiego, jak i tworzącego nową i atrakcyjną dzielnicę miejską dla miasta i jego mieszkańców.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Masterplan i krajobraz dzięki uprzejmości EFFEKT + Rubow Cała urbanistyczna lokalizacja znajduje się na pochyłym wzgórzu, z którego roztacza się wspaniały widok.
Powierzchnia łączy całą dzielnicę i tworzy.
Kieszeń.
parki, place i ulice pomiędzy nowym i starym budynkiem.
Plan główny dokładnie chroni stare historyczne budynki murowane, przekształca budynki z betonu z lat 70.
i umieszcza nowe budynki tam, gdzie jest to potrzebne.
Wszystko razem tworząc zjednoczoną dzielnicę szkolną z różnorodnymi miejskimi przestrzeniami i budynkami.
Kompleks sportowy mieszany dzięki uprzejmości EFFEKT + Rubow Kompleks sportowy jest całkowicie nową atrakcją dla całego miasta.
Będzie łączyć boiska sportowe o wymiarze międzynarodowym, kilka hal sportowych, kawiarnię, wystawę, teren imprez i zaplecze pomocnicze.
Aby dopasować duży obiekt do miejskiego kontekstu, dzieli się go na mniejsze objętości.
Helsing.
R Kompleks sportowy jest wiele domów w jednym.
Może działać jako cztery niezależne domy, każdy z własną funkcją, i jako jeden dom.
Duża wielofunkcyjna hala znajduje się na poziomie ulicy obok nowego placu sportowego w bliskim sąsiedztwie reszty miasta i nowego głównego wejścia do szkoły.
Wszystkie cztery tomy połączone są przestrzennym obszarem foyer z głównym wejściem od strony placu przed budynkiem.
Ale masz także możliwość indywidualnego wpisania każdego pola.
Spadzisty krajobraz łączy dużą zieleń z dzielnicą szkolną, tworząc schodami krajobrazowymi jako kanion pomiędzy budynkami.
Stwarza to widoczne i łatwe połączenie ze szkoły do dużego, zielonego obszaru.
Dzięki uprzejmości EFFEKT + Rubow Architects: EFFEKT + Rubow Lokalizacja: Helsing.
R, Dania Współpracownicy: RUBOW, Arup, Axel V.
Jensen, Lassen Landskab Konsultanci: Charlotte Schuldt (specjalista ds.
Szkolnych), Ebbe Kromann-Andersen (specjalista ds.
Szkolnych), Stephane Barbou des Places (Idébureau 2 + 1), Peter Bäcker Hansen (inżynier ruchu,.
F Hansen & Henneberg), Niels V.
Jordan (specjalista od akustyki w Jordanii Akustik) Klient: Gmina Helsing.
r Typ: Szkoła Muzyczna, Kompleks sportowy, Plan transformacji, zrównoważony plan zagospodarowania przestrzennego Rozmiar: 20 000 m2 Status: 1.
Nagroda w Masterplan dla okręgu szkolnego; 1.
Nagroda w kompleksie sportowym do celów mieszanych; 1.
Nagroda w Szkole Muzycznej; 1.
Nagroda w planie transformacji Rok: 2012
[patrz też: jesienny pejzaż, pompa ciepła koszt instalacji, schody zabiegowe projektowanie ]

Powiązane tematy z artykułem: jesienny pejzaż pompa ciepła koszt instalacji schody zabiegowe projektowanie